Pianonviritys ja flyygelinviritys ammattitaidolla Tuusulasta

Pianonvirittäjä Lindberg Arto palvelee jo yli 30 vuoden kokemuksella Tuusulasta ympäri Uudenmaan aluetta sekä myös Hämeessä. Palveluihini kuuluu sekä pianonviritys ja -huolto että flyygelinviritys. Tarvittaessa voin myös tehdä pianon ja flyygelin korjausarviot. Olen tehnyt tuhansia pianonvirityksiä ja flyygelinvirityksiä niin yksityisille, yrityksille kuin konserttitarkoituksiinkin. 

Huolto ja hoito

Virityksen lisäksi piano ja flyygeli tarvitsevat jatkuvaa kunnon huoltoa ja hoitoa soittimen parhaiden ominaisuuksien esiintuomiseksi. Koska soittimia käytetään niin monessa erilaisessa tilassa ja tarkoituksessa, tarvitsee lähes jokainen piano ja flyygeli räätälöidyn huollon ja virityksen. Pianon ja flyygelin kuntoon voi jokainen omistaja ja käyttäjä vaikuttavat myös omilla hoitotoimenpiteillään. 

Pianon omistajan muistilista, jolla voi taata pianon hyvän kunnon ja soinnin mahdollisimman pitkään: 

  • Älä soita juuri kylmästä lämpimään tai lämpimästä kylmään tuotua soitinta, anna sen ilmastoitua vuorokauden ajan.
  • Sijoita soitin mahdollisimman suoralle alustalle, vedottomaan paikkaan, riittävän kauas lämpöpattereista sekä tuuletusovista ja ikkunoista, mielellään sisäseinälle.
  • Ulkoseinälle sijoitettaessa tulee pianon ja seinän välinen rako olla vähintään 5 cm.
  • Huoneen lämpötilan ja kosteuden tulisi olla mahdollisimman tasaiset ympäri vuoden. Suositeltava suhteellinen kosteusprosentti on 40–70 välillä.
  • Uusi soitin tulee virittää ensimmäisen vuoden aikana vähintään kaksi kertaa ja sen jälkeen vähintään kerran vuodessa. Viritysmäärää on syytä nostaa jos soitinta käytetään paljon.
  • Viritysten yhteydessä on hyvä pyytää virittäjää myös tarkistamaan ja kiristämään koneistoruuvit.
  • Soittimen pintojen ja koskettimien puhdistus sujuu parhaiten pehmeällä lievään saippualiuokseen kostutetulla mahdollisimman kuivaksi kierretyllä kankaalla. Kuivauksen voi suorittaa nukkaamattomalla kuivalla kankaalla pyyhkien tai antaa kosteuden haihtua vapaasti.
  • Soittimenne takuu on voimassa kun annatte valtuutetun virittäjäteknikon hoitaa sitä ja pyydätte häntä merkitsemään tehdyt huoltotoimenpiteet huoltokirjaan.